ENSIMMÄINEN TAKANA JA TOISTA JO MAKUSTELLAAN.

En osannut kuvitella mikä sesonki on ja miltä sesonki tuntuu. Kokemattomalle ensikertalaiselle se pääsi hiipimään ikkunoista ja ovista, ja sai aikaan tekemisen hallitun hyrskynmyrskyn. Talot tulivat täyteen, tyhjenivät ja täyttyivät uudelleen ja uudelleen. Sukankutominen takan edessä hiljaisuudessa ei toteutunutkaan, ystävät ja kylänmiehet riensivät apuun ja  työntekijöitäkin värvättiin läheltä ja kaukaa. Kaikesta selvittiin ja vähän ylikin.

YLLÄS, JOKAISELLE JOTAIN.

Vieraidemme joukosta löytyi sekä kokeneita Lapinkävijöitä että ensikertalaisia. Toiset nauttivat hiljokseen pitkistä hiihtoretkistä latukahviloissa pysähdellen ja toiset hiihtivät kilpaa kellon kanssa päivästä toiseen. Omanlainen joukkonsa olivat vapaalaskijat, jotka päiväksi pysähtyivät -ja ihastuivat Ylläksen tuntureihin. Moneen puri Kuerin taika, joka takuuvarmasti saa palaamaan. Keväällä avaamamme moottorikelkkauran myötä myös ihan uusi tervetullut ryhmä löysi tiensä Kuerkievariin!

Jos ääripäässä toiset rauhassa nautiskelivat lomastaan, löytyy toisesta päästä se ryhmä, joka parissa päivässä halusi kokea omanlaisen Lappinsa: porot, huskyt, moottorikelkat -ja tietysti revontulet!

INHIMILLISET TALVIMUISTOT!

Mieleenpainuvimmat vierailijamme olivat ehkä ne nuoret miehet, jotka rakensivat hyppyrin meidän pihan tuntumaan, meän tunturiin. Nuoret miehet, jotka innoissaan kuin pienet lapset, hakivat lapioita ja lumikolia kärrätäkseen lisää lunta hyppyriinsä ja vesipulloilla jäädyttivät mäkeään. Tai ihanat naiset, jotka aamutakkisillaan ja villasukissaan heräilivät aamuun takkatulen loisteessa kahvikuppi kädessä.

Tai -kun alan muistelemaan mennyttä talvea tarkemmin, ei enää nousekaan mieleen yhtä tai kahta erityistä porukkaa. Talvimuistot ovat täynnä erilaisia ihania ihmisiä, sympaattisia, onnellisia meillä majoittuneita tai latukahvilassa pistäytyneitä. Lämpöisiin muistoihin sisältyy myös kylän väkeä ja uutta yrittäjää tukeneita muita yrittäjiä!

LAPPI ON LÄÄKETTÄ.

Jos sesonki sellaisenaan oli kokemus, sesongin loppu oli vielä mullistavampi. Kiire loppui kuin seinään, ja alkoi välikuolema. Ei ketään missään, ei sähköposteja, ei puheluita. Lääkkeeksi otin äkkilähdön luontoon. Kelkkailin ja pilkin, nautin toukokuun alun upeista ilmoista, ja ihmettelin miten kaukana voikaan lähellä olla.

YLLÄS ON YKKÖNEN.

Miten huikea fiilis ensimmäiseltä toimintakaudelta jäikään! Joulu-, tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuu -vain viisi kuukautta, mutta mikä määrä oppia ja kokemusta! Päällimmäisenä mielessä tyytyväiset vieraamme, jotka saivat Ylläksen lomaltaan mitä halusivat -tai jopa jotain enemmänkin. Yhtä suosi seura, toista ilmat, kolmannen mielen kohotti ennätysmäärä hiihtokilometrejä ja neljäs ylitti itsensä mustassa rinteessä.

KIITOS PALAUTTEESTA.

Minun mieltäni lämmittävät tyytyväiset vieraamme, jotka kannustavat kehittämään Kuerkievaria. Lisäämme Jarmo aloitteestasi huoneeseen 29 paremmat lukulamput, Liisa, kommenttisi yöpöydästä on huomioitu ja ensi kerralla saatkin silmälasit uudelle tasolle ihan sängyn viereen. Sinun toiveestasi Markku lisäämme huoneeseen tuolin ja Marja, saat matkalaukkusi rahille.

Koko kiireisen sesongin saimme paistatella uskomattoman hyvässä palauteflowssa. Majoitustilamme, oheispalvelut ja erityisesti asiakaspalvelu Kuerkievarissa kehuttiin lähes taivaisiin. Välillä pelkäsin, että odotusarvot nousevat niin korkealle, ettemme enää pysty niitä toiminnallamme saavuttamaan -ylittämisestä puhumattakaan. Kiitos, kiitos ensimmäisestä sesongista ja hyvästä palautteesta kuuluu juuri Sinulle!

KESÄÄ KOHTI.

Ei ollut lumi kokonaan sulanut, kun ensimmäiset kesävieraat jo kolkuttivat ovella. Kesän alun kunniaksi täyttyivät talomme innokkailla vaeltajilla, jotka lomansa aikana saivat kokea talven, kevään ja kesän. Mikä kokemus vaeltaa läpi hangen shortseissa ja t-paidassa!

KesäYlläs odottaa myös Sinua. Tule vaeltamaan tai pyöräilemään, kalastamaan tai melomaan. Osallistu tapahtumiin; Jokkiksen SM-ralli ja Ylläs Soikoon odottavat keskikesän kulkijaa. Tervetuloa!