Hieno alku Ylläksen uudella hostelllla ja hotellilla! Perheemme joulukuussa avaama uusi hotelli ja hostelli Kuerkievari on saanut hyvän alun. Marraskuun lopulla asettuivat ensimmäiset Ylläksen sesonkityöntekijät kimppakämppiinsä KuerHostellissa ja joulukuussa alkoivat hotellivieraat täyttää KuerHotellia.

SESONKI YLLÄTTI YRITTÄJÄN!

Ensimmäisen vuoden odotukset käyttöasteelle olivat maltilliset ja Kuerkievarissa odotettiin toiminnalle hiljaista alkua. Uskoimme, että kotimaiset hiihtäjät löytävät Kuerkievariin vasta keväthankien huippusesonkina. Toisin kävi. Positiivista yllätystä on tullut sekä kotimaisten että kansainvälisten vieraiden myötä. Muutaman toimintakuukauden aikana on vieraita ollut monelta mantereelta ja yli kymmenestä maasta, ja majoitustarpeetkin ovat olleet monenlaisia: osa vain nukkuu yhden yön ja toiset tulevat kahdeksi viikoksi kokemaan Lapin lumoa!

KUERIN TAIKAA ”MEÄN TUNTURILLA”

Alkaneen vuoden aikana on vahvistunut ajatus kehittää Kuerkievaria aktiivisten liikkujien ympärivuotiseksi tukikohdaksi. Uskomaton sijainti aivan Kuertunturin kupeessa avaa mahdollisuuksia, joihin haluamme tarttua. Ei ole ihme, että 41 askelta ulko-ovelta ladulle houkuttelee vieraita ja pihasta nouseva tunturi lumikenkäilijöitä ja vapaalaskijoita!

SPLITTIEN LUMOA

Alkutalven aikana huomasimme, miten Kuertunturi on lumikenkäilijöiden suosiossa. Näimme myös vapaalaskijoiden innostuksen. Nyt haluamme tarjota erilaisen, uuden tavan valloittaa tunturit, vaikkapa Kesängin, Kuerin ja Kukaksen! Yksi askel yli majoitustoiminnan ovat Kuerkievariin hankitut splitboardit, joita tarjotaan nyt vuokralle kaikille kokeneimmille lautailijoille. Lumikenkäilyn suosion kasvaessa meiltä voi vuokrata myös lumikenkiä!

MOOTTORIKELKKAURA KUERKIEVARIIN

Aktiivisiin talviharrastajiin kuuluvat myös moottorikelkkailijat. Ylläs tarjoaa yli 400 kilometriä moottorikelkkareittejä niin itsekseen kelkkaileville kuin safareille osallistujille. Omasta puolestamme toivotamme kelkkailijat Kuerkievariin! Vaikka ura näin alkuunsa on aika haastava kapeutensa vuoksi ovat kelkkkailijat löytäneet meidät. Moni on poikennut latukahvilassa ajon lomassa ja muutama porukka on jo ehtinyt yöpymäänkin meillä. On aika kätevää, kun pihasta pääsee suoraan kiinni reittiverkostoon.

LATUKAHVILA KUERKOPPI

Viimeksi lopetin blogin siihen, kun KuerKoppi oli siirretty paikoilleen ladun viereen. KuerKopista on muodostunut nähtävyys. Monet pysähtyvät valokuvaamaan suloista valaistua koppiamme, vaikkei kahvia luukusta vielä ole tarjottu, vaan odottelemme kevätaurinkoa. KuerTuvassa, sisällä kahvilassa sen sijaan on ollut kiva vilske. Mummolan herkkuja on leivottu montaa sorttia, kaakaoita koristeltu ja uusimpana villityksenä pikkunälkään saa meiltä makkarakoreja -ja siipiä. Mitään koti-ikävää tai siis Tampere-ikävää en myönnä, mutta siivet on ihan MUST.