Kun muutama vuosi sitten aloimme suunnitella perheyrityksen perustamista ja majoitusbisnekseen astumista, mietin paljon omaa rooliani yrityksessä. Mitkä alueet olisivat minun vastuulla, ja kuinka paljon töitä riittäisi. Olisiko yrityksemme laskelmista huolimatta kannattava, ja olisiko itselle varaa maksaa palkkaa vielä moneen vuoteen.

Päädyimme siihen, että ensi alkuun ainoastaan meidän äiti Marikki alkaa täyspäiväiseksi yrittäjäksi meidän muiden ollessa talkoolaisina niin paljon kuin muilta töiltämme ja opiskeluiltamme ehdimme. Kuvittelin että hotellin eteen työskenteleminen etänä olisi hyvinkin pienimuotoista, mitä hyödyllistä sitä muka voisi Tampereelta käsin tehdä. Pakko myöntää, että olen täysin ällikällä lyöty siitä, kuinka paljon taustatukea hotellin pyörittämiseen vaaditaankaan! Onneksi etätyöllä on puolensa:

1. OMASSA ELEMENTISSÄ

Koska meillä kuudella on kaikilla erilaiset taustat, on ollut helppo jakaa työt jokaisen mielenkiinnon mukaan. Joku hoitaa somea, toinen extremeurheilua (pysykää kuulolla!) ja omalta osaltani teen paljon hallinnon töitä. Sisäinen nörttini hyppii riemusta Excelin parissa, innostun varausjärjestelmän pikkuvikojen korjaamisesta ja vaadin muiltakin tarkkuutta jokaisen kuitin, laskun ja kassatilityksen kanssa.

2. SIISTI ETÄTYÖ

Yksi kriteerimme majoituksessa on vieraiden viihtyvyys ja yleinen siisteys. Olit sitten hotellin tai hostellin puolella, haluamme tarjota puhtaat puitteet lomalle. Etätyö kuitenkin antaa hyvän tekosyyn olla itse tarttumatta moppiin!

3. JAA MISSÄ MÄÄ OON?

Etätyötä voi tehdä melkeinpä missä vaan mihin läppäri mahtuu mukaan. Juna, kotisohva ja kahvila ovat ehkä ne perinteisimmät sijainnit mutta tässäkin asiassa voi olla luova!

Muita hyviä ideoita etäpisteelle?

4. "VAPAA-AIKA"

Oikeiden töiden täyttäessä päivät, on illat ja viikonloput yleensä mukavasti täytetty majoitusjargonialla. Harvemmin tulee hetkiä kun miettii ”mitähän kivaa sitä tänään tekisi?”.

5. KESKIYÖN KESKUSTELUNAVAUKSET

Sähköposti luo mahtavia mahdollisuuksia etätyölle. Asiakkaille tai yhteisyökumppaneille ei viitsi soitella kuin ihmisten aikoihin, sähköpostin taas voi laittaa mihin kellonaikaan vaan ja mille aikavyöhykkeelle vaan.

6. MAYBE IT'S MAYBELLINE

Etätyön turvin voi antaa hiusten repsottaa ja fiilistellä ei-niin-ehjissä lempiverkkareissa.

Lauantai-aamut ovat priimaa au naturel-aikaa kun puolison voi jättää kuorsaamaan ja itse hipsiä parin tunnin työrupeamaan. Tässä on kuitenkin riskinä ex-tempore videoneuvottelut, suosittelen varautumaan pipalla ja himmeällä valaistuksella!

Ensimmäiset kuukaudet on olleet työntäyteisiä ja uutta oppii jatkuvasti. Jännityksellä kohti ensimmäistä sesonkia ja terkkuja Tampereelta!

Mia

Kuerkievari on koko perheen ja kaveriporukan - hotelli ja hostelli