16.9.2016 heräsin aamulla hieman jännittyneenä. Keräsin dokumentteja ja varmistelin viime hetken asioita. Hyvä niin, sillä kaupantekohan ei ole yksinkertaista. Vielä autossa matkalla Kittilään soi puhelin kuumana. Joskus asioihin tulee mutkia, jotka eivät ole omissa käsissä. Kun sitten vihdoin, törmäämättä yhteenkään poroon, istuin pankinjohtajaa vastapäätä, oli kaikki kunnossa: Kuerkievari siirtyi perheyrityksemme omistukseen.

Elän tänään mielessäni uudelleen sitä hetkeä, kun Kuerkievarin uutena omistajana ajoin pihaan. Kyydissäni ollut säätiön asiamies Terhi toivoi ihan ääneen, että kerrankin näkisi kuukkelin kievarin pihassa. Ja kuten läheltä seuranneet tietävät, kuukkelit lennähtivät pihaamme, ja ovat täällä edelleen onnea tuomassa! Juuri nyt, tälläkin hetkellä, näen KuerTuvan ikkunasta puolenkymmentä kuukkelia!

KULUNEEN VUODEN JOKAIKINEN PÄIVÄ.

Malttamattomana odotan illalla seuraavan päivän haasteita. En tiedä mikä on vapaapäivä tai loma, palkasta puhumattakaan. Vuorokaudessa on tunteja varmaan sata ja hyvien unien jälkeen herään innolla jokaiseen päivään.

Matka tähän päivään ei ole ollut kivinen, vaan täynnä pitkää vauhdikasta suoraa ja upeita mutkia. Moneen risteykseen olen myös pysähtynyt ja valinnut mihin seuraavaksi jatkan. Niin paljon on tapahtunut vuodessa!

Olemme avanneet Ylläkselle ihan uuden hotellin ja hostellin. Avasimme latukahvilan, joka kesän tullessa muuntautui kesäkahvilaksi ja A-oikeuksin varustetuksi pubiksi. Maaliskuussa saimme moottorikelkkauran, jolta aukeaa koko Ylläksen mahtava kelkkaverkosto. Olemme uusineet huoneita, ja vielä lisäilemme oikean sävyisiä pisteitä iin päälle. Ja usko tai älä -paljon muutakin on tulossa.

Haluamme viedä Kuerkievaria eteenpäin aktiivisille lomalaisille, monipuolisesti liikunnasta nauttiville, vaeltajille, melojille, kalastajille, pyöräilijöille, lumikenkäilijöille, hiihtäjille, vapaalaskijoille, laskettelijoille ja moottorikelkkailijoille.  Liikunta, lomailu ja Ylläs -siinä se.

URHEILU SYDÄMESSÄ JA ILVEKSEN LEIMA KANKUSSA.

Olemme mukana tukemassa meille tärkeitä asioita. Hyvänä muistona viime kesänä Aberdeenin yliopiston voimanostojoukkueen tukeminen kohti Etelä-Afrikan maailmanmestaruuskisoja. Siellä Nina voitti kokonaistuloksellaan pronssia ja Molly sijoittui hienosti vain muutamia kiloja jäljessä.

Uutta kautta kohti mentäessä olemme tukemassa jääkiekkojoukkuetta. Sydäntä lähellä on luonnollisesti Ilves. Tsempataan Ilveskin uuteen nousuun!

LAPINHULLUUS TARTTUU.

Ensimmäisen Lapin vuoteni aikana olen kuullut lukuisia tarinoita Lappiin hurahtaneista ja tavannut tänne muuttaneita. Tavallaan on kiva kuulua joukkoon, mutta olen ehkä kuitenkin vähän erilainen. Oma elämänmuutokseni meni liiketoiminta edellä. Halusin ensisijaisesti löytää mielekkään työn, ja valmisteluvuosien aikana suunnaksi vahvistui Lappi ja lopulta monipuolinen Ylläs.

Vaikka jätin kaiken taakseni, olen saanut tilalle moninkerroin jotain muuta. Täällä ollessani olen totaalisesti hurahtanut Lapin luontoon ja tunnen olevani kotona.

Haluan kehittää Kuerkievaria niin vieraidemme suuntaan kuin yrityksenäkin. Tämän vuoden tavoitteena on paitsi kehittää liiketoimintaa myös tutustua vielä tarkemmin yhteistyökumppaneiden tarjontaan ja sitä kautta tarjota vieraillemme sekä helppoja että haasteellisia elämyksiä.

TÄNÄÄN 16.9.2017.

Yksivuotisaamiainen on korjattu pöydästä. Sämpylät, lihapullat, riisipiirakat, puurot ja marjat maistuivat tänäänkin. Ensimmäistä etappia juhlistan arjessa kahvikupillisella takan ääressä -ennen siirtymistä aamiaistiskin ääreen.

Monipuolinen aamiainen hotellissa ja hostellissa