Ett nytt hotell KuerHotell ochvandrarhem KuerHostell!

Kuerkievaris nya familjeföretags mor och företagare Marikki Lepaus beslöt sig som 50-åring att pröva ett nytt stort äventyr då alla fem barn flugit ut ur hemmet. Tillsammans började vi undersöka eventuella hotellmöjligheter
och slutligen hittade vi vår dröm, Lappland, Ylläs och Kuerkievari.”I december 2016 öppnade vi i Kuerkievari ett hotell och hostell. Kom och förälska dig i Lappland med oss!”

Kuerkievaris utbud har utvecklats med glimten i ögat av hela familjens gemensamma krafter, och olika synvinklar har beaktats. Vill du komma bort från storstäderna är Lappland ditt rätta resmål. Har du ögonen öppna för Lappland kommer du att förälska dig i Kuerkievari.Kuerkievari ligger bara tre kilometer från byn Äkäslompolo, i lugn och ro vid det spektakulära Kuerfjället. Äventyret väntar readan vid dörröppningen!
Kort sagt. Kuerkievaris KuerHotell och KuerHostel erbjuder prisvärda boende- och matmöjligheter för ensamresande, familjer och grupper.

Man måste väl säga att Kuerkievari erbjuder utmärkta anläggningar för aktiva semesterfirare. Från gården kommer man till både fjäll och äkta natur under alla årstider. Eftersom Lappland är din medicin från storstadsstressen, så rekommenderar vi en veckas period två gånger per år. Kuerkievari är ditt recept.Boka boende- eller semesterpaket nu. Ring, skicka e-post eller gör din bokning här.Välkommen!

Marikki Lepaus, den nya företagaren på Kuerkievari njuter av de fina aktiviteterna Ylläs erbjuder! ”Du skulle också stortrivas, kom till Ylläs och boka rum hos oss! Välkommen till Kuerkievari!”

Marikki Lepaus, Kuerkievarin omistaja ja emäntä toivottaa kaikki tervetulleiksi Ylläkselle ja Kuerkievariin!

Välkommen till Ylläs, Lappland, Finland!

Ylläs är det perfekta resmålet för familjer och till dig som älskar att röra på dig!

Ylläs har de längsta och finast skötta skidspåren i hela Finland – tror du att du skulle hinna åka genom hela 330 km på din semester?

Ylläs fjället som ligger 719 meter över havsytan, erbjuder de längsta backarna, snowparks och otroliga off-piste utmaningar för skidentusiaster!

Förresten, pröva något nytt! Varför inte byta dina skidor till cykel och ta en tur med mountain biken! Eller njut av något stillsammare, åk med gondolen till toppen av fjället… där kan det smaka gott med kaffe till den härliga utsikten, och bara njut! Olika möjligheter finns till hands. Det är bara att välja!

Kom till Ylläs om du vill njuta av äkta natur, små autentiska byar, renar, huskyn eller delta i kulturella evenemang! Om du igen tycker att det blir för mycket… då är det mer än okej att sitta ned vid brasan, andas  djupt in den rena luften och lyssna på tystnaden.

Kom till Ylläs och boka hos oss. Bo prisvärt på KuerHotel eller KuerHostel. Du är välkommen!

Ylläs har så fina Skidkafén!

Kuerkievari Skidkafé, öppet dagligen kl 11-17!

Kom och smaka på vår hembakat äppel- eller blåbärspaj i det nya skidkafét Kuerkievari vid Kuerfjället! Vi har ett urval kalla och varma dryck samt söta och salta bakelser, lunch kl 12-15. Middag på beställning!

Kom med skidorna på direkt från spåret eller åk med snöskoter direkt till gården! Eller om du hellre tar en promenad, är det bara tre kilometer från Äkäslompolo byn!

Bada bastu i Ylläs!

En unik upplevelse! Rökbastu är en unik upplevelse för var och en. Glöm alla elektriska bastuar och prova denna extremt avslappnande bastun!

KuerStaff börjar elda bastun med utvalda vedträn redan klockan 6 på morgonen så att vi kan erbjuda det perfekta badet på kvällen. För att de urgamla bastutraditionerna lever ännu starkt, uppmanar vi våra gäster att bada på det autentiska finska sättet: ta tid på dig, ha inte bråttom, njut av värmen och ångan med röksmaken och låt alla sorger försvinna. Ta lite vilopauser ute och se hur din varma kropp ångar i kylan. Om du är riktigt modig, rullar du i snön – och springer snabbt tillbaka till bastun!

Det finns inga ord att beskriva hur det känns att gå genom snödrivor till välkomnande rökbastu. Kan du inbilla dig, rökande, ångande bastu, minusgrader ute, snö, mörkret, tystnad – och norrsken.

Vad annat kan man drömma om?

Boka hostell och hotell i Ylläs här!
Våra erbjudanden till dig -här!